Kosovo Vesti

Srpska lista neće učestvovati u radu skupštine u Prištini

Zbog različitih dezinformacija koje su se pojavile u medijima, želimo da informišemo javnost i građanima potvrdimo jasan stav poslanika Srpske liste da neće učestvovati u radu skupštine u Prištini sve dok se ne povuku takse koje je uvela Priština i time ugrozila opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, navodi  u saopštenju Srpska lista.

I ponavljaćemo to dokle god bude potrebno i dokle god ne shvate svi oni koji su u Prištini i na Zapadu navikli da imaju svoje Srbe da na nas u toj raboti ne računaju.

Radi podsećanja, poslanici Srpske liste su u opoziciji, i ne podržavaju predloge koji dolaze na dnevni red od brutalne otmice direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, prebijanja golorukog naroda i legalnih i legitiminih predstavnika Srba, 26. marta prošle godine u Kosovskoj Mitrovici.

Devet poslanika Srpske liste su mandat dobili podrškom 90% svojih sunarodnika, uvek su uz svoj narod, i neće promeniti svoju odluku, a jedan poslanik Samostalne liberalne stranke koji je i dalje deo vladajuće koalicije Ramuša Haradinaja i glasa za sve što predlože kosovski Albanci neka glasa i dalje, za razliku od njega, naši mandati pripadaju srpskom narodu a ne albanskom, za nas su glasali Srbi a ne Albanci, navodi se u saopštenju Srpske liste.