Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi održan Božićni koncert i podeljeni darovi za 400 mališana

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog Arsenija, Dečje-omladinski hor „Branko“ predvođen protojerejem-stavroforom Nenadom Mikićem, parohom prvim niškim, posetio je Medveđu, gde su deca iz crkvenog hora pri Sabornom hramu u Nišu obradovala svoje vršnjake u Medveđi Božićnim koncertom u Kulturnom centru.

Koncert je otvorila direktorka OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi Slavica Đonić, a zatim se prisutnima pozdravnim slovom obratio Vladika Arsenije koji je čestitao predstojeće praznike i zablagodario svim dobročiniteljima koji su se potrudili da bude priređen koncert i da 400 dece iz Medveđe i Sijarinske Banje dobiju Božićne paketiće.

Okupljenima se obratio i predsednik Opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Hor je zatim izveo desetak numera pod dirigentskom palicom Jovane Mikić, a nastup je naišao na oduševljenje dece koja su ispunila Kulturni centar.

Nakon koncerta su Preosvećeni Vladika, sveštenstvo i članice Kola srpskih sestara u Leskovcu darivali prisutnu decu poklonima koje su pripremile članice Kola u saradnji sa Eparhijom niškom.

Organizatori ove dobrotvorne akcije su Pravoslavna Eparhija niška, Kolo srpskih sestara iz Leskovca i OŠ „Gornja Jablanica“ iz Medveđe.

     

     

     

     

     

     

     

Eparhija niška/Info centar juga