Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U selu Jašunja završena rehabilitacija deonice puta u dužini od oko 650 metara

U selu Jašunja završena je danas rehabilitacija deonice puta u dužini od oko 650 metara za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,3 miliona dinara, u okviru održavanja ulica, opštinskih puteva i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca u letnjem periodu.

 

„S obzirom na to da je u pitanju letnje održavanje puteva, a ne rekonstrukcija čitave ulice, mi koristimo priliku da na nekim mestima ne popunjavamo samo rupe, već da zamenimo veće delove puta, onoliko koliko je to dozvoljeno, i to uglavnom gde je veća frekvencija, kao na primer danas, u centru sela Jašunja, jer postoje delovi puta koji su bili presvučeni prošle godine“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Prisutnima se obratila i Marija Rajković, iz Kabineta gradonačelnika, koja je istakla da je ukupna suma opredeljena za održavanje ulica i puteva u letnjem periodu za 2021. godinu 48 miliona dinara i da radove izvode Trejs AD Niš, a zatim govorila o urađenom u tom kraju.

„U 2018. godini urađeno je pojačano održavanje putnog pravca od Leskovca do Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u dužini od oko 7 km, vrednosti 56,5 miliona dinara. U ovom kraju je postavljena nova LED rasveta, napravljene su svlačionice za fudbalski klub Jašunja, zamenjeni propusti i očišćeni kanali, a rekonstruisana je i zgrada mesne zajednice u Drćevcu. U narednom periodu očekuje nas postavljanje nove rasvete u selu Oraovica, za šta je pripremljena projektna dokumentacija, kao i ugradnja grebanog asfalta u ulicama u kojima je za to iskazana potreba“.

„Osim ove deonice, prošle nedelje su završeni radovi u selu Razgojna u dužini od 220 metara sa oko 630 hiljada dinara, i selu Grdanica, dužina od 297 metara, za šta je izvojeno 860 hiljada dinara. Pored ugradnje asfaltnih slojeva, radi se i uređenje bankina na ovom putnom pravcu“, kazala je Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Dalibor Cakić, meštanin Jašunje, koji je pravnik, preduzetnik i kapiten fudbalskog kluba, zahvalio se Gradu i gradonačelniku Cvetanoviću na pomoći, na uređenom putu koji im mnogo znači, kao i na izgrađenim svlačionicama koje su ih dovele do ulaska u viši rang, pa i svega drugog što je poboljšalo uslove života u njihovom selu.

infocentarjug.rs