Društvo Medveđa Sijarinska banja Vesti

Vladika Arsenije osveštao temelje za još dve kuće za socijalno ugrožene porodice u Medveđi (VIDEO)

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije, izvršio je čin osvećenja temelja za četvrtu i petu kuću koje se u Medveđi grade za socijalno ugrožene porodice. Preosvećenom Vladiki sasluživali su protnamesnik Siniša Nikitović, jerej Ivan Marković, jerej Dragan Ilić, jerej Dušan Đorđević i protođakon Đorđe Filipović.

Svečanom činu osvećenja temalja prisustvovao je zamenik predsednik opštine Medveđa, Rade Perović. Po okončanju čina osvećenja temelja, Preosvećeni Vladika iskazao je svoje zadovoljstvo po pitanju napretka ovog poduhvata i odziva brojnih ljudi koji su izrazili želju da učestvuju u ovom humanom delu. Za ovu godinu planirana je izgradnja pet kuća, u koje će se i useliti pet porodica, prevashodno socijalno ugroženih i višedetnih. Takođe, izražena je i nada da se tokom narednih godina izgradi još više domova, kako bi što više porodica dobilo pristojan krov nad glavom.

   

Eparhija niška i ovom prilikom poziva sve voljne da uzmu učešća u materijalizaciji ovog projekta, sa humanim ciljem da se potrebitim porodicama pomogne da dobiju pristojan dom.

Vašu donaciju možete uplatiti na račun Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije niške „Dobri Samarjanin“ 265-4050310001316-72.
POŠALJI VDS NA 4018 – cena poruke je 100 dinara.