Vesti

VULIN: VOJNIM PENZIONERIMA ĆE DUG BITI ISPLAĆEN U JANUARU A OD DECEMBRA POVEĆANJE PENZIJA

Vojnim penzionerima koji su od 2008. godine dobijali manje novca nego što im pripada država nudi vansudsko poravnanje i jednokratnu isplatu duga od oko 300.000 dinara.

Za vojne penzionere koji su pristali na vansudsko poravnanje i isplatu duga, država je obezbedila novac koji će im biti isplaćen u jednoj rati u januaru, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

„Država je obezbedila novac da odmah u januaru dobiju novac u jednoj rati. Više od 22.000 penzionera i njihovih naslednika se do sada prijavilo za vansudsko poravnanje. Oni koji se odluče da idu na sud moraju da računaju na nove troškove i vreme do okončanja spora. Treba imati u vidu i da je dug nastao 1. januara 2008. godine, a sudovi presude donose za period do tri godine zbog zastarevanja dok mi isplaćujemo sve. Šta god da Ustavni sud donese mi ćemo poštovati i uraditi. Međutim, bez obzira za šta se vojni penzioneri odluče od 5. decembra im leže povećanje od 6,5 odsto, svima su već uvećanje penzije  „, rekao je Vulin za RTS.