Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

„AB KOP“ iz Vlasotinca spreman za zimsko održavanje ulica koje počinje 15. novembra

Leskovac – Za zimsko održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva u Leskovcu tokom predstojeće zimske sezone koja počinje 15. Novembra, biće zaduženo preduzeće „AB KOP“ iz Vlasotinca.

Kako je na pres konferencji, koja je održana tim povodom, rekao direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić vrednost ovog ugovora je 30 miliona dinara. Ovo održavanje podrazumeva oko 25 kilometara gradskih ulica, prilaze do objekata i ustanova površine 67.000 kvadratnih metara i lokalne nekategorisane puteve u dužini od 477 kilometara.

U preduzeću „AB KOP“ kažu da su obezbeđene dovoljne količine soli i rizle, ali i da raspolažu potrebnom savremenom mehanizacijom za sve stepene angažovanosti.

Za čišćenje i uklanjanje snega i leda sa površina javne namene koja podrazumeva trotoare i staze izdvojeno je iz gradskog budžeta 6 miliona dinara , a ovaj posao obavljaće u Leskovcu JKP Komunalac, u Grdelici i Predejanu odgovornost za čišćenje snega i leda sa površina javne namene povereno je JKP Grdelica, a u tu svrhu namenjeno je 3 miliona dinara, prenosi televizija 4S.

 

(TV 4S/ICJ)